Positieve energie, rust, levenslust, kracht en vrolijkheid doorgeven aan de kijkers van mijn schilderijen is waarom ik schilder. Bijzondere herinneringen schilderen. Een portret. Iemands passie uitbeelden. Iets moois maken van moeilijke momenten in het leven. 

Dit kan ik allemaal prima uitbeelden op canvas met een ruwe structuur als basis. Deze authentieke unieke stijl heb ik geleidelijk ontwikkeld tot een professionele moderne uitvoering. 

Ik hou van vrijheid, variatie en veelzijdigheid. Dit kun je terug zien in al mijn kunstwerken. Tegelijkertijd hebben ze allemaal herkenbare kenmerken die voor eenheid zorgen. Een mooi compliment wat ik vaak hoor is dat mijn schilderijen gezien en gevoeld worden. Wellicht omdat een stukje van mijn ziel in elk kunstwerk zit.

https://www.maryambasharirad.nl

Door Albertien Perdok

Albertien studeerde Bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en werkte voor organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Nu is ze werkzaam als procesleider voor het programma circulair voedselsysteem bij de gemeente Altena. De rode draad: duurzaamheid. Albertien: "Met de activiteiten in de Salon wil ik mensen in verbinding brengen met elkaar. Mensen bewust maken van onze plek op deze planeet zodat we beter zorgen voor onze natuur."