Leesgezelschap

Leesgezelschap De Salon is voor iedereen die het leuk vindt om te lezen, om in gesprek te gaan over maatschappelijke onderwerpen en om van anderen te leren. Een paar keer per jaar organiseert De Salon op de 1e donderdag van de maand een boekbespreking waarin de deelnemers samen een boek lezen en erover in gesprek gaan. Want samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt het boek daarna met andere ogen en je ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden.

Samen lezen

Leesgezelschap De Salon is ongeveer hetzelfde als een lees- of boekenclub. Iedereen van het leesgezelschap leest hetzelfde boek en bespreekt die samen. Leesgezelschap De Salon bestaat niet uit een vaste groep mensen. Iedereen kan meedoen en je bepaalt zelf hoe vaak. Je kan één keer per jaar meedoen of alle keren. Wat je zelf wilt! Je schrijft je per boekbespreking in. Er wordt een paar maanden vooruit een leeslijst gemaakt met te bespreken boeken.

Non-fictie

Op de leeslijst van Leesgezelschap De Salon staan non-fictie boeken. Dit zijn boeken die informatief en niet-verzonnen zijn. Stichting De Salon heeft namelijk als doelstelling om kunst, en dus ook literatuur, in te zetten voor het creëren van maatschappelijke reflectie. Door samen een boek te lezen en daarover in gesprek te gaan kom je tot nieuwe inzichten. Tijdens de boekbespreking reflecteren we op het boek en luisteren we naar elkaars inzichten.

Leeslijst en planning

Dit is de leeslijst en planning van de komende maanden:

  1. Donderdag 5 september: De acht grote lessen van de natuur. Auteur Gary Ferguson.
  2. Donderdag 3 oktober: Donuteconomie. Auteur Kate Raworth.
  3. Donderdag 7 november: Het vrouwenbrein. Auteur Iris Sommers.
  4. Donderdag 6 februari: Er is leven na de groei. Auteur Paul Schenderling.

Werkwijze

Zo werkt het leesgezelschap:

  • Je schrijft je in voor de boekbespreking via de website van De Salon: https://de-salon.nl/agenda/.
  • Als je je inschrijft dan verwachten we (1) dat je het boek gaat lezen en (2) dat je aanwezig bent bij de boekbespreking.
  • Deelname is gratis. Wel moet je zelf het te lezen boek kopen, downloaden of lenen.
  • Albertien (programmamaker bij De Salon) is de gespreksleider tijdens de boekbespreking. Ze zal een aantal vragen en stellingen voorbereiden.

Contact

Leesgezelschap De Salon wordt georganiseerd door Albertien. Vragen? Neem dan contact met haar op!