Boekbespreking ‘Het vrouwenbrein’

Boekbespreking ‘Het vrouwenbrein’

49 49 mensen hebben dit evenement bekeken.

Vind je het leuk om te lezen, om in gesprek te gaan over maatschappelijke onderwerpen en om van anderen te leren? Schrijf je dan in voor de boekbespreking over ‘Het vrouwenbrein’ van auteur Iris Sommers op donderdag 7 november 2024.

Over het boek

Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Hun brein is fors kleiner, en hun hersenschors telt liefst zeventien procent minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware? Iris Sommer schetst een zo volledig mogelijk beeld over hoe en waarom onze hersenen verschillen. Want er zijn meer verschillen tussen het vrouwen- en mannenbrein. Persoonlijkheid en interesse is (gemiddeld) anders. Vrouwen hebben een ander stress-systeem, andere hormonen en een ander immuunsysteem. Hoe worden die verschillen tussen de seksen veroorzaakt, en wat betekenen ze? Wat gebeurt er wanneer iemand van geslacht verandert? Hoe gaat de maatschappij om met meisjes en jongens, vrouwen en mannen, en wat zou er beter kunnen?

Meer informatie over het boek.

Goed om te weten

  • Op deze pagina schrijf je je in voor de boekbespreking van ‘Het vrouwenbrein’.
  • Als je je inschrijft dan verwachten we (1) dat je het boek gaat lezen en (2) dat je aanwezig bent bij de boekbespreking.
  • Deelname is gratis. Wel moet je zelf het te lezen boek kopen, downloaden of lenen.
  • Op donderdag 7 november bespreken we het boek. Albertien (programmamaker bij De Salon) is de gespreksleider van de avond. Ze zal een aantal vragen en stellingen voorbereiden.

Leesgezelschap De Salon

Deze boekbespreking is een activiteit van Leesgezelschap De Salon. Een paar keer per jaar organiseert het leesgezelschap een boekbespreking waarin de deelnemers samen een boek lezen en er over in gesprek gaan. Want samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt het boek daarna met andere ogen en je ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden.

Klik hier voor de planning en voor meer informatie over het Leesgezelschap.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekbespreking-het-vrouwenbrein-887854666207 →

 

Datum en tijd

07-11-2024 | 20:00 aan
07-11-2024 | 22:00
 

Einddatum registratie

07-11-2024
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends

Door Albertien Perdok

Albertien studeerde Bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en werkte voor organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Nu is ze werkzaam als procesleider voor het programma circulair voedselsysteem bij de gemeente Altena. De rode draad: duurzaamheid. Albertien: "Met de activiteiten in de Salon wil ik mensen in verbinding brengen met elkaar. Mensen bewust maken van onze plek op deze planeet zodat we beter zorgen voor onze natuur."