Boekbespreking ‘Donuteconomie’

Boekbespreking ‘Donuteconomie’

50 50 mensen hebben dit evenement bekeken.

Vind je het leuk om te lezen, om in gesprek te gaan over maatschappelijke onderwerpen en om van anderen te leren? Schrijf je dan in voor de boekbespreking over de ‘Donuteconomie’ van auteur Kate Raworth op donderdag 3 oktober 2024.

Over het boek

Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld gecreëerd waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt. Kate Raworth tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.
Kate Raworth heeft internationaal en ook in Nederland veel aandacht voor haar ideeën gekregen. Een extra hoofdstuk laat zien hoe de donuteconomie in de praktijk werkt, in Amsterdam dat de eerste donutstad ter wereld werd.

Meer informatie over het boek.

Goed om te weten

  • Op deze pagina schrijf je je in voor de boekbespreking van de ‘Donuteconomie’.
  • Als je je inschrijft dan verwachten we (1) dat je het boek gaat lezen en (2) dat je aanwezig bent bij de boekbespreking.
  • Deelname is gratis. Wel moet je zelf het te lezen boek kopen, downloaden of lenen.
  • Op donderdag 3 oktober bespreken we het boek. Albertien (programmamaker bij De Salon) is de gespreksleider van de avond. Ze zal een aantal vragen en stellingen voorbereiden.

Leesgezelschap De Salon

Deze boekbespreking is een activiteit van Leesgezelschap De Salon. Een paar keer per jaar organiseert het leesgezelschap een boekbespreking waarin de deelnemers samen een boek lezen en er over in gesprek gaan. Want samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt het boek daarna met andere ogen en je ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden.

Klik hier voor de planning en voor meer informatie over het Leesgezelschap.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekbespreking-donuteconomie-887864906837 →

 

Datum en tijd

03-10-2024 | 20:00 aan
03-10-2024 | 22:00
 

Einddatum registratie

04-10-2024
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends

Door Albertien Perdok

Albertien studeerde Bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en werkte voor organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Nu is ze werkzaam als procesleider voor het programma circulair voedselsysteem bij de gemeente Altena. De rode draad: duurzaamheid. Albertien: "Met de activiteiten in de Salon wil ik mensen in verbinding brengen met elkaar. Mensen bewust maken van onze plek op deze planeet zodat we beter zorgen voor onze natuur."