Als Picasso en Kamagurka een liefdesbaby kregen, zou die waarschijnlijk lijken op de schilderijen van Gideon Borman (Rotterdam). Gideon werkt als cartoonist voor communicatieafdelingen van grote organisaties.

Zijn authentieke tekenstijl is duidelijk herkenbaar in zijn vrije werk. De cartooneske figuurtjes uit de serie It´s Giddy´s zijn een kleurrijk, absurdistisch spel met perspectief. Hun vervreemdende anatomie contrasteert met de serene achtergrond, waardoor Gideon z´n doeken een tikkeltje sacraliteit geeft. Dus kom je iemand tegen met drie neuzen , één oog en twee monden: It’s Giddy’s !

Gideon exposeerde van 24 augustus tot en met 1 september 2024 in De Salon. Het was een duo-expositie met Marinde Molendijk.

Door Albertien Perdok

Albertien studeerde bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en werkte voor organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Nu is ze werkzaam als ecoloog bij de Gemeente Roosendaal. De rode draad: duurzaamheid. Albertien: "Met de activiteiten in de Salon wil ik mensen in verbinding brengen met elkaar. Mensen bewust maken van onze plek op deze planeet zodat we beter zorgen voor onze natuur."

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *