Marinde Molendijk schildert sinds 2017 vanuit haar atelier in Dordrecht. Haar stijl omschrijft zich als kleurrijk, speels en vrij. Haar landschappen zijn plekken waar je in kan verdwalen. Mystieke, geheimzinnige plekjes geïnspireerd op de natuur van de Biesbosch.

Thema’s als unicorns, oogverblindende cupcakes, tompoucen met overdadige lagen slagroom en verschillende ‘my little pony’ die regenbogen sterretjes uitkakken. Molendijk denkt, droomt en ziet in neon en vertaalt dat naar heerlijke, ogenstrelende en (technisch) zeer goed geschilderde schilderijen die je soms letterlijk doen watertanden of in ieder geval je laten wegdromen in een andere wereld.

Marinde exposeerde van 24 augustus tot en met 1 september 2024 in De Salon. Het was een duo-expositie met Gideon Borman.

Door Albertien Perdok

Albertien studeerde bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en werkte voor organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Nu is ze werkzaam als ecoloog bij de Gemeente Roosendaal. De rode draad: duurzaamheid. Albertien: "Met de activiteiten in de Salon wil ik mensen in verbinding brengen met elkaar. Mensen bewust maken van onze plek op deze planeet zodat we beter zorgen voor onze natuur."

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *